Kind zindelijk maken ? Pas op voor de valkuilen!

kind zindelijk maken

Ga je beginnen met je kind zindelijk maken, dan is het belangrijk om je bewust te zijn van de valkuilen die daarbij op de loer liggen. Als er wordt begonnen met de zindelijkheidstraining moet je een aantal spelregels goed in de gaten houden. Als je deze punten bekijkt zullen vele waarschijnlijk denken “ja natuurlijk moet je dat niet doen“. Toch verliezen we allemaal wel eens ons geduld. Helemaal als het allemaal wat langer duurt dan verwacht. Als onderstaande punten worden vermeden, zal je kind eerder zindelijk zijn en wordt stress en een eindeloze machtsstrijd voorkomen.

Je kind zindelijk maken. Waar moet je opletten als je hiermee begint.

Lees meer….

Zindelijkheidstraining. Hoe krijg ik mijn kind op het potje?

Zindelijkheidstraining_MySunnyFace online Beloningssysteem

Op een gegeven moment is je kind toe aan zindelijkheidstraining. De gemiddelde leeftijd dat kinderen zindelijk worden ligt tussen de 2 a 3 jaar. Als jouw kind signalen afgeeft dat het toe is aan de zindelijkheidstraining kun je daar een start mee maken.

Zindelijkheidstraining is geen eenvoudige opgave voor ouders. Toch moet je daar ook weer niet te zwaar aan tillen. Eigenlijk komt het allemaal neer op geduld. Als je onderstaande spelregels aanhoud, zal je zien dat je sneller dan verwacht resultaat kunt boeken.

Zindelijkheidstraining. Hoe pak je dat aan?

Lees meer….

Een beelddenker, hoe herken je die?

Beelddenker | MySunnyFace Online Beloningssysteem

Een testje om uit te vinden of jouw kind een beelddenker is, door bijvoorbeeld het kind de vraag te stellen Gras is…..?

De meeste kinderen zullen dan vrij snel antwoorden met “GROEN”.

Een beelddenker daarentegen zal met een heel uitgebreid en een niet voor de hand liggend antwoord komen zoals bijvoorbeeld “geel met groen en een beetje bruin” of “allemaal sprietjes”.

Hieronder staan een aantal eigenschappen die soms sterk bij beelddenkers aanwezig zijn. Zijn de veel van onderstaande kenmerken sterk aanwezig bij jouw kind, dan kan het zijn dat hij/zij een beelddenker is. Ik zou je dan zeker willen aanraden je in dit onderwerp te verdiepen. Op die manier kun je leren je kind beter te begrijpen en begeleiden. Beelddenken is een talent en zeker geen gedragsstoornis.

Eigenschappen van een beelddenker.

Lees meer….

Een beelddenkend kind in de klas. Tips voor leerkrachten!

beelddenkend kind in de klas tips en adviezen voor leerkrachten
Als je te maken hebt met een beelddenkend kind in de klas zal dit zich vaak pas uiten vanaf groep 3. Daarvoor leek het nog een intelligent kind dat goede resultaten haalde voor de afgenomen toetsen. Vanaf groep 3 veranderd de manier van lesgeven en juist hierdoor vallen de beelddenkers op.
Het leren lezen en schrijven, de vele oefenbladen die zij op tijd af moeten hebben, het steeds maar weer herhalen van de stof en de lange instructies is voor een beelddenkend kind doodvermoeiend. Zij hebben grote moeite met de manier van lesgeven. Hierdoor haken ze vaak af en voelen zich dom en niet begrepen. Het gedrag van het kind zal hierdoor sterk worden beïnvloed.

Hoe herken je een beelddenkend kind in de klas?

Lees meer….

Denken in beelden, een lastig talent!

Denken in beelden een lastig talent

Denken in beelden is een talent. Beelddenkers zijn mensen die in beelden denken in plaats van in woorden. Het is een creatieve en drie-dimensionale manier van denken. Ongeveer 5% van alle kinderen denkt in beelden. Ze zijn in de meeste gevallen creatief, slim en ook zeer gevoelig. Ze hebben een eigen manier van communiceren en zijn razendsnelle denkers. Ze zien vaak de oplossing al voor zich terwijl ze niet kunnen uitleggen hoe ze daaraan gekomen zijn. Dit kan op school lastig zijn. We leven namelijk in een taalkundige wereld. Communiceren doen we met woorden en niet in beelden. Al die beelden in die “koppies” moeten dus eerst worden omgezet in taal.

Lees meer….

Mijn kind wil niet eten! Wat kan ik eraan doen?

Kinderen die slecht eten | Beloningssysteem MySunnyFace

Kinderen die slecht eten komt vaak genoeg voor en kan voor ouders heel vervelend zijn. Hoe frustrerend is het als je iedere dag strijd moet voeren om er een paar hapjes in te krijgen. Als je deze strijd aan moet gaan zal je het altijd verliezen. Je kunt een kind namelijk niet dwingen om te eten en dat hebben ze vaak al snel in de gaten.

Bij kinderen die slecht eten is het belangrijk dat je vooral niet aandringt. Dit werkt meestal averechts. Ga ook geen straffen uitdelen als je kind niet eet. Je maakt hier het probleem alleen maar groter mee. Eten moet gezellig zijn. Als er een goede ontspannen sfeer aan tafel heerst, zal een kind beter eten. Eten staat dan voor gezelligheid.

Om je kind beter te laten eten, kun je kiezen voor een beloningssysteem.

Gebruik een beloningssysteem voor kinderen die slecht eten.

Zo slim en toch een slecht rapport…! Een artikel over beelddenken.

Beelddenken en schoolprestaties | MySunnyFace Online Beloningssysteem

Mijn zoon ging dit jaar op vijfjarige leeftijd naar groep 3 van de basisschool. Aan het begin van het jaar merkten wij al dat hij er heel veel moeite mee had. In het begin denk je dat dit te maken heeft met de overgang en dat het allemaal wel goed komt als hij eenmaal gewend is. Helaas werd het gedurende het schooljaar in plaats van beter eigenlijk steeds slechter. Slechte concentratie, tegenvallende Cito-toets, slecht rapport, negatief gedrag op school.

Volgens de juf een slechte woordenschat, terwijl hij mij de oren van mijn hoofd kletst in prachtige volzinnen. Ik was op alles voorbereid, maar dat toch niet. Ik heb een slimme zeer creatieve zoon en hoe komt het nou dat hij op school een heel ander kind is. Na onderzoek is eruit gekomen dat onze zoon een beelddenker is. Door zijn beelddenken bleven zijn schoolprestaties achter.

Beelddenken versus schoolprestaties.

Lees meer….