Kind zindelijk maken ? Pas op voor de valkuilen!

kind zindelijk maken

Ga je beginnen met je kind zindelijk maken, dan is het belangrijk om je bewust te zijn van de valkuilen die daarbij op de loer liggen. Als er wordt begonnen met de zindelijkheidstraining moet je een aantal spelregels goed in de gaten houden. Als je deze punten bekijkt zullen vele waarschijnlijk denken “ja natuurlijk moet je dat niet doen“. Toch verliezen we allemaal wel eens ons geduld. Helemaal als het allemaal wat langer duurt dan verwacht. Als onderstaande punten worden vermeden, zal je kind eerder zindelijk zijn en wordt stress en een eindeloze machtsstrijd voorkomen.

Je kind zindelijk maken. Waar moet je opletten als je hiermee begint.

Lees meer….

Zindelijkheidstraining. Hoe krijg ik mijn kind op het potje?

Zindelijkheidstraining_MySunnyFace online Beloningssysteem

Op een gegeven moment is je kind toe aan zindelijkheidstraining. De gemiddelde leeftijd dat kinderen zindelijk worden ligt tussen de 2 a 3 jaar. Als jouw kind signalen afgeeft dat het toe is aan de zindelijkheidstraining kun je daar een start mee maken.

Zindelijkheidstraining is geen eenvoudige opgave voor ouders. Toch moet je daar ook weer niet te zwaar aan tillen. Eigenlijk komt het allemaal neer op geduld. Als je onderstaande spelregels aanhoud, zal je zien dat je sneller dan verwacht resultaat kunt boeken.

Zindelijkheidstraining. Hoe pak je dat aan?

Lees meer….

Mijn kind wil niet eten! Wat kan ik eraan doen?

Kinderen die slecht eten | Beloningssysteem MySunnyFace

Kinderen die slecht eten komt vaak genoeg voor en kan voor ouders heel vervelend zijn. Hoe frustrerend is het als je iedere dag strijd moet voeren om er een paar hapjes in te krijgen. Als je deze strijd aan moet gaan zal je het altijd verliezen. Je kunt een kind namelijk niet dwingen om te eten en dat hebben ze vaak al snel in de gaten.

Bij kinderen die slecht eten is het belangrijk dat je vooral niet aandringt. Dit werkt meestal averechts. Ga ook geen straffen uitdelen als je kind niet eet. Je maakt hier het probleem alleen maar groter mee. Eten moet gezellig zijn. Als er een goede ontspannen sfeer aan tafel heerst, zal een kind beter eten. Eten staat dan voor gezelligheid.

Om je kind beter te laten eten, kun je kiezen voor een beloningssysteem.

Gebruik een beloningssysteem voor kinderen die slecht eten.

Beloningssysteem voor Zindelijkheidstraining.

Beloningssysteem voor zindelijkheidstraining

Wanneer zet je een beloningssysteem voor zindelijkheidstraining in?

Als je kind voor het eerst aan gaat geven dat het toe aan het potje of de wc kun je beginnen met het trainen van de zindelijkheid. Wij hebben daarover een nuttig artikel geschreven en willen je erop wijzen dat het belangrijk is om er zeker van te zijn dat je kind er echt aan toe is. Hoe weet je dat een kind toe is aan zindelijkheidstraining? Begin niet met de training als een kind dat daar nog niet aan toe is. Wacht het juiste moment af en je zult zien dat het sneller gaat dan je van te voren had verwacht.

Om de training extra leuk te maken, kun je ons beloningssysteem inzetten.

Op welke manier gebruik je ons beloningssysteem voor zindelijkheidstraining?

Lees meer….

Zindelijk worden. Wanneer is een kind daar aan toe?

Zindelijk worden | Beloningssysteem MySunnyFace

Ouders zien vaak op tegen het zindelijk maken van een kind.
Zindelijk worden is inderdaad niet simpel maar ook weer niet heel ingewikkeld. Het komt allemaal neer op geduld.

Een van de belangrijkste dingen die je je af moet vragen, is of je kind aan zindelijkheidstraining toe is. Wanneer kinderen bewust worden van het feit dat ze controle hebben over hun plas en daar interesse in beginnen te krijgen kun je een start maken met het zindelijk maken. In de meeste gevallen begint dit vanaf de leeftijd van circa 2 tot 3 jaar. Dit is overigens slechts een gemiddelde leeftijd. Er zijn natuurlijk altijd kinderen die er al eerder of juist later aan toe zijn.

Zindelijk worden, wat zijn de signalen en waar moet je op letten?

Lees meer….

Opvoeden hoe doe je dat?

Opvoeden van kinderen

6 jaar geleden werd mijn zoon geboren en werd ik op 36 jarige leeftijd moeder. Voor de geboorte dacht ik natuurlijk al veel na over hoe ik hem zou gaan opvoeden.

Ikzelf was zo iemand die vond dat een kind gewoon behoorde te luisteren naar zijn/haar ouders. Ik vond dat kinderen respect dienden te hebben voor hun ouders en dat een grote mond echt niet kon. Op die manier ben ik zelf vroeger opgevoed en ik dacht dat dit de beste manier zou zijn om ook mijn zoon op te voeden. Ik dacht een verantwoordelijke ouder te worden waar mijn kind naar zou luisteren, en dacht dat met een strenge opvoeding voor elkaar te krijgen.

Oeps.., wat ben ik daar van terug gekomen!

Lees meer….