Een beelddenker, hoe herken je die?

Beelddenker | MySunnyFace Online Beloningssysteem

Een testje om uit te vinden of jouw kind een beelddenker is, door bijvoorbeeld het kind de vraag te stellen Gras is…..?

De meeste kinderen zullen dan vrij snel antwoorden met “GROEN”.

Een beelddenker daarentegen zal met een heel uitgebreid en een niet voor de hand liggend antwoord komen zoals bijvoorbeeld “geel met groen en een beetje bruin” of “allemaal sprietjes”.

Hieronder staan een aantal eigenschappen die soms sterk bij beelddenkers aanwezig zijn. Zijn de veel van onderstaande kenmerken sterk aanwezig bij jouw kind, dan kan het zijn dat hij/zij een beelddenker is. Ik zou je dan zeker willen aanraden je in dit onderwerp te verdiepen. Op die manier kun je leren je kind beter te begrijpen en begeleiden. Beelddenken is een talent en zeker geen gedragsstoornis.

Eigenschappen van een beelddenker.

Lees meer….

Denken in beelden, een lastig talent!

Denken in beelden een lastig talent

Denken in beelden is een talent. Beelddenkers zijn mensen die in beelden denken in plaats van in woorden. Het is een creatieve en drie-dimensionale manier van denken. Ongeveer 5% van alle kinderen denkt in beelden. Ze zijn in de meeste gevallen creatief, slim en ook zeer gevoelig. Ze hebben een eigen manier van communiceren en zijn razendsnelle denkers. Ze zien vaak de oplossing al voor zich terwijl ze niet kunnen uitleggen hoe ze daaraan gekomen zijn. Dit kan op school lastig zijn. We leven namelijk in een taalkundige wereld. Communiceren doen we met woorden en niet in beelden. Al die beelden in die “koppies” moeten dus eerst worden omgezet in taal.

Lees meer….